Kort verslag iEAR show 2019

Moe maar voldaan kijken we terug op de iEAR show van afgelopen weekend (16-17 november) in het Willem II stadion in Tilburg.

Wij waren aanwezig met onze A/B demo om het effect van luidsprekerontkoppelaars te laten horen, met als speciale gast Paul Morrison, Director Sales & Distribution IsoAcoustics Canada.

IEAR2

 

Dit keer gebruikten we de veel gebruikte Focal Aria 926 op GAIA ontkoppelaars. Beide paren zijn identiek aangesloten: het enige verschil is dat één paar op de originele spikes staat en het andere paar op GAIA ontkoppelaars. Met een automatische schakelaar laten we ieder paar 10-15 seconden horen en schakelen dan naar het andere paar.

Bezoekers wilden vaak hun oren niet geloven, wat een verschil en alleen maar door de luidsprekers te ontkoppelen van de vloer. Veel mensen kochten ter plekke een set voor hun luidsprekers. De beste upgrade met de minste inspanning!

Lees ook nog het relaas van Daan:

 
Beste Ron,

We troffen elkaar vanochtend op de iEar audiobeurs in Tilburg, waar ik overtuigd na een korte luistersessie van het effect van de IsoAcoustics Gaia II een gesprek met jou aanknoopte om vervolgens met twee setjes Gaia II van iEar huiswaarts te keren. Je was nog zo vriendelijk om me ook twee setjes langere m8 boutjes mee te geven voor mijn witte hoogglans Audio Physic Virgo 25 Plus+ luidsprekers. Dat laatste was een gouden greep, want zoals verwacht waren de bijgeleverde m8 boutjes te kort voor de door Audio Physic voorgeschreven montage. Je vroeg me bij het afscheid nog om je te laten weten óf en hoe de Gaia's me bevallen. Welnu, met alle plezier!

De montage van de Gaia II was eenvoudig. Allereerst een plezier om ze uit te pakken. De verpakking is mooi, inhoud zeer compleet en de afwerking van de Gaia II uitmuntend. Voor mij extra leuk dat de gepolijste 'black chrome' afwerking van de luidsprekervoetjes identiek is aan de uitstraling van mijn versterker. Dubbel monoblokken van het Franse merk Devialet.

Omdat ik het effect van de Gaia's nog niet eerder en enkel tijdens de demo vandaag had gehoord en mijn ervaringen met ontkoppelen van mijn luidsprekers met ander merk ontkoppelaars in het verleden niet goed was, heb ik jou en iEar gevraagd of ik de Gaia's op proef kon meenemen. Erg fijn dat jullie daarin toestemden. Achteraf helemaal niet nodig, want twee tellen nadat de eerste tonen vanavond door mijn luisterruimte zweefden, was de overtuiging er al dat ik ze niet terug ga sturen. Het is bijna niet te beschrijven hoeveel meer gefocussed, gedetailleerd en gelaagd de muziekweergave klinkt met de Gaia II luidsprekervoeten onder mijn luidsprekers ten opzichte van de oorspronkelijke spikes. Het beste doe ik ze daarom recht door geen technische omschrijving te geven van de verbeteringen. Het grootste compliment zit hem er in dat ik meteen volschoot van emotie en ik kippenvel kreeg bij het beluisteren van mijn favoriete muziekstukken. Jaw dropping!

Je hebt een prachtig product in je assortiment, en ik wens je veel succes met je importeurs- en distributie-activiteiten. Dank je voor de Gaia's. Terecht een product dat je 'op proef' mee kunt geven aan serieus gegadigden. Je zult er waarschijnlijk geen terug ontvangen. Dank ook aan iEar voor de uitmuntende organisatie van de audioshow in Tilburg! Het was mijn eerste showbezoek, maar ik kom graag een volgende keer weer.

Vriendelijke groet,
Daan
 
Volgend jaar zijn we er zeker weer!